Jaké jsou podmínky pro založení s.r.o. v roce 2017?

říjen 30, 2016

podmínky pro založení s.r.o. v roce 2017Díky novinkám z minulých let si společnost s ručením omezeným dnes může založit téměř každý. Samozřejmě za předpokladu, že splní podmínky pro vydání živnostenského oprávnění. V aktuálním článku jsme pro vás připravili stručný přehled, který vás provede založením s.r.o. v roce 2017. Co vše tedy musíte splnit?

Pro založení s.r.o. vám nyní stačí kapitál ve výši pouze 1 Kč. Obecně se ale doporučuje kapitál vyšší, ať už z důvodu dělitelnosti podílů nebo pro prestiž firmy. Nově založená společnost s kapitálem pouhá 1 Kč nemusí v některých oborech budit důvěryhodnost.

Dříve - do roku 2014 - byl povinný základní kapitál s.r.o. ve výši 200 000 Kč a minimální vklad společníka 20 000 Kč. Společnost může být založena jen jedním subjektem, kterým je fyzická nebo právnická osoba.

Zajistěte si sídlo pro svou společnost

V současné době jsou velmi populární takzvaná virtuální sídla, kterými si sídlo společnosti zajistíte v požadované lokalitě, kde se nakonec ale ani vaše firma nemusí nacházet. Sídlo můžete mít téměř kdekoliv (často i v bytě). Pokud jsou ale vaše prostory pronajaté, budete potřebovat souhlas vlastníka nemovitosti s úředně ověřeným podpisem - přikládáte ho k návrhu na zápis do obchodního rejstříku.

Vyberte unikátní název společnosti

Vaše obchodní společnost se neobejde ani bez unikátního názvu. V některých oborech se při jeho vymýšlení pravděpodobně zapotíte. Názvem, který je klamavý, ale hodně riskujete. V názvu nezapomeňte ani na dovětek s.r.o., spol. s r.o. nebo společnost s ručením omezeným. Na www.justice.cz naleznete všechny ostatní firmy.

Splňte podmínky pro vyřízení živnosti

Potřebujete samozřejmě splnit podmínky pro vydání živnostenského oprávnění. Ne všechny živnosti jsou ale volné. Pokud je živnost vázaná, řemeslná nebo koncesovaná, musíte doložit například praxi či vzdělání. Druhou možností je ustanovení odpovědného zástupce, který tyto podmínky splní za vás.

Jestliže se nechcete založením s.r.o. zaobírat, obraťte se na specialisty v Companies.cz, kteří vám založí s.r.o. na míru už za jeden den.

Joomla SEF URLs by Artio